HTML

Lúgosíts amíg nem késő!

Ennek a blognak a létrehozásával mások segítségére is szeretnék lenni mivel családomban többszöri rosszindulatú betegséggel kellett szembeszállni, és ekkor döbbentem rá, hogy mennyire fontos a tudatos egészséges táplálkozás. Amikor szembesülünk egy olyan betegséggel ami gyógyíthatatlan a mái napig, ekkor próbálunk megtenni mindent annak érdekében, hogy visszanyerjük egészségünket. Információim remélem sok ember hasznára válhat! Blogomon sok olyan információ található amely az egészséges táplálkozásról szól, mely lúgosító étrendeket, egészséges ételek receptjeit is magába foglal, de ezeken felül sok tanácsokkal is információkkal is találkozhat.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Japán kristálygomba

2010.10.20. 15:43 Egészségház

A licit 2 liter vízkefír folyamatos előűllításához szükséges, 6 evőkanálnyi mennyiségű kristálygombára vonatkozik.

Leírás:

A vízikefír a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Más szerzők a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fő alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztőfajok előfordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó. A gomba talán Mexikóból származik, ahol 'tibi' néven az Opuntia spp. (fügekaktusz-félék) cukros nedvén él.

Felhasználási lehetőségek: idegbetegségek, belső daganatok, bronchitis, vérszegénység, vérkép problémák, szklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly-normalizálás.
Naponta 1 liter, 2-6 hónapig.

Kiütések, ekcémák: naponta fél liter, külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.

A legfontosabb: A kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.

• Elkészítése (2 literhez):
Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk.
6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosunk,
10-15 dkg cukrot ízlés szerint,
1 db száraz fügét, vagy 5-6 szem mazsolát és fél jól megmosott citromot teszünk bele.
2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.

A gomba gyorsan szaporodik, de nehéz hozzájutni.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: japán kristálygomba

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletvitel.blog.hu/api/trackback/id/tr932386256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása