Banán pH 7,5-8,0
Mandarin
Áfonya
Birs
Szeder
Grapefruit pH 7,5-8,0
Lime ( Zöld citrom ) pH 8,5
Citrom pH 9
Ananász
Cseresznye
Alma pH 7,5-8,0
Görögdinnye pH 9
Sárgadinnye pH 8,5
Aszalt datolya pH 8,5
Aszalt Füge pH 8,5
Mangó pH 8,5
Papaya Ph 8,5
Petrezselyem pH 8,5
Szölő ( édes ) pH 8,5
Spárga pH 8,5
Kiwi pH 8,5
Körte ( édes ) pH 8,5
Ananász pH 8,5
Mazsola pH 8,5
Szilva pH 8,5
Gyümölcslevek pH 8,5
Zöldséglevek pH 8,5
Ribizli pH 7,5-8,0
Sárgarépa pH 7,5-8,0
Zeller pH 7,5-8,0
Egres pH 7,5-8,0
Füge pH 7,5-8,0
Fokhagyma pH 7,5-8,0
Fejes saláta pH 7,5-8,0
Őszibarack pH 7,5-8,0
Nektarin = kopasz barack pH 7,5-8,0
Borsó pH 7,5-8,0
Sütőtök pH 7,5-8,0
Spenót pH 7,5-8,0
Szőlő ( kevésbé édes ) pH 7,5-8,0
Körte ( kevésbé édes ) pH 7,5-8,0
Zöldbab pH 7,5-8,0
Brokkoli pH 7,5-8,0
Fejeskáposzta pH 7,5-8,0
Kelkáposzta pH 7,5-8,0
Szőlő ( savanyú ) pH 7,5-8,0
Karalábé pH 7,5-8,0
Narancs pH 7,5-8,0
Burgonya pH 7,5-8,0
Málna pH 7,5-8,0
Eper pH 7,5-8,0
Gyengén lúgosító és semleges ételek
Mandula pH 7,0
Cseresznye pH 7,0
Kókuszdió (friss) pH 7,0
Uborka pH 7,0
póréhagyma pH 7,0
Hagyma pH 7,0
retek pH 7,0
paradicsom pH 7,0
Gesztenye pH 7,0
Főtt tojás sárgája pH 7,0
Torma pH 7,0
majonéz pH 7,0
Tofu pH 7,0
Szója bab pH 7,0
Szója tej pH 7,0
Szója sajt pH 7,0
Szezámmag pH 7,0
Olívaolaj pH 7,0