HTML

Lúgosíts amíg nem késő!

Ennek a blognak a létrehozásával mások segítségére is szeretnék lenni mivel családomban többszöri rosszindulatú betegséggel kellett szembeszállni, és ekkor döbbentem rá, hogy mennyire fontos a tudatos egészséges táplálkozás. Amikor szembesülünk egy olyan betegséggel ami gyógyíthatatlan a mái napig, ekkor próbálunk megtenni mindent annak érdekében, hogy visszanyerjük egészségünket. Információim remélem sok ember hasznára válhat! Blogomon sok olyan információ található amely az egészséges táplálkozásról szól, mely lúgosító étrendeket, egészséges ételek receptjeit is magába foglal, de ezeken felül sok tanácsokkal is információkkal is találkozhat.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gyümölcslé - koktélok

2010.10.20. 16:12 Egészségház

A gyümölcslé-koktélok (szomjúságtól függően) ásványvízzel még kiegészíthetőek.

Ananász-Őszibarack-körtelé:

Kb. 3 csészényi mennyiséghez:
½ kisebb tisztított ananász
2 db őszibarack
3 db körte

Dinnye-borsmenta-mangólé (gyermekeknek a borsmenta miatt nem adható / gyógynövények kritériumai)!:

Kb. 2 csészényi mennyiséghez:
½ kisebb mézdinnye, magvai eltávolítva
3 köteg friss borsmenta
1 db hámozott mangó

Paradicsom-sárgarépa-zeller-zöld héjú citromlé:

Kb. 3 csészényi mennyiséghez:
2 db közepes paradicsom
1 db nagy, tisztított sárgarépa
2 szál megtisztított szál zeller
1 db hámozott zöld héjú citrom

Cékla-sárgarépa-narancslé:

Kb. 2 csészényi mennyiséghez:
2 db közepes, megtisztított sárgarépa
3 db közepes, megtisztított cékla
4 db hámozott narancs

Paradicsom-uborka-petrezselyem-sárgarépalé (terhes asszonyoknak a nagyadagú petrezselyem miatt nem adható - lásd. még: gyógynövények kritériumai):

Kb. 3 csészényi mennyiséghez:
3 db közepes méretű paradicsom
1 db nagy uborka
1 köteg friss petrezselyem
3 db közepes méretű, tisztított sárgarépa

Szeder-körte-grapefruitlé:

Kb. 3 csészényi mennyiséghez:
25 dkg szeder
3 db érett körte
2 db hámozott grapefruit

Narancs-hablé:

8-10 csészényi mennyiséghez:
1 kg hámozott narancs

Málna-szeder-eper-zöld héjú citromlé:

Kb. 3 ½ csészényi mennyiséghez:
½ kg szeder
½ kg málna
½ kg eper
1 db hámozott zöld héjú citrom

Dinnye-eper-passiógyümölcs ivólé:

4 személy részére
½ db hámozott cukordinnye, magvai eltávolítva
¼ kg eper
2 db passiógyümölcs húsa
1 csésze darált jég
Dolgozza fel a dinnyét és az epret a gyümölcsprésben, majd keverje össze a passiógyümölcs húsát a dinnye-eperlével. Ossza el a jeget a 4 pohárba és öntse rá a frissen préselt gyümölcslevet. Jól elkeverje azonnal tálalja.

Trópusi keverék (gyermekeknek a borsmenta miatt nem kínálható - lásd. még: gyógynövények kritériumai!):

4 személy számára:
2 db hámozott mangó
3 db hámozott kivi
½ ananász
½ csésze friss borsmentalevél
1 csésze darált jég

Jeges ital paradicsomból, nektarinból, passió gyümölcsből és borsmentából (gyermekek a borsmenta miatt nem fogyaszthatják!):

4 személy részére
6 db paradicsom
2 db nektarin
½ csésze friss borsmentalevél
4 db passiógyümölcs húsa
1 csésze darált jég

Sárgabarack-alma-körte ital:

4 személyes adag:
4 db nagyobb méretű sárgabarack
4 db kisebb méretű piros alma
3 db közepes méretű körte
½ csésze darált jég

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs koktélok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegeseletvitel.blog.hu/api/trackback/id/tr702386327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása